Små solstrålar

Vad härligt det var med en solig helg! Välbehövligt kan man väl säga och skönt att kunna greja i trädgården utan att behöva regnkläder på. Igår grävde jag och flyttade runt perenner så ryggen gör ont idag. Men jag tror de nya ställena kan bli bra ändå till våren. Inte alls dumt att gräva och flytta på saker nu under hösten eftersom man då vet ungefär hur stora plantorna är och var de får plats. Extra plus för att  jorden är enkel att gräva i efter allt regnande. Ner i jorden kom också en sisådär 80 lökar. En blandning av tulpaner, allium och narcisser. Fick finfin inspiration av Anna med bloggen Arkitektens Trädgård som hittat så fina sorter till sin trädgård. Erkänner att jag snodde idén rakt av. Så Thalia, Queen of night,  Ollioules och Spring green, väx så det knakar! Och må rådjuren hålla sig i skogen!

2-DSC_0004Trädgårdsmöblerna har fått flytta in för vinterförvaring och några av pelargonerna får nytt liv inomhus ett tag. Många är dock så fina så de får klara sig utomhus eller i växthus ända fram tills det ryktas om frost.

3-DSC_0009Inomhus dyker det ibland upp nya små världar där man minst anar det. En liten ninjakrigare kan ligga och spana på toppen av en lampskärm till exempel.

1-DSC_0002

2 Kommentarer

 1. Hej Annica!

  Vi på webbshoppen Hemfint.se har under året letat efter och nominerat Sveriges bästa och mest intressanta hus- och inredningsbloggar.

  Ni är som tidigare meddelat en av de nominerade och nu vill vi berätta att segraren vinner ett presentkort om 10 000 kr från Hemfint.se när omröstningen som nu startar är klar!

  Listan hittar ni här: Nominerade till bästa husblogg. Den blogg som fått flest röster (flest gilla/likes) 15 december 2015 blir korad till årets bästa husbloggare!

  Tag chansen att tipsa dina läsare om att rösta på din blogg om du vill stå som vinnare i slutet av tävlingen Rösta på Sveriges bästa husbloggare.

  Vi önskar dig en fortsatt trevlig höst en fantastisk årstid för mys och bloggande!

  Med vänliga hälsningar, Hemfint.se

  Och så lite till…

  Vinnaren meddelas per mail.
  Vinnaren kommer också att publiceras på FB, genom nyhetsbrev och vår hemsida.
  Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
  Om du inte vill att din blogg är med i tävlingen ber vi dig ta kontakt med oss så tar vi bort din blogg.

  • Annicasays:

   Nämen sedär, vad roligt! Tack för nomineringen!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.