White Guide på Östgötaslätten

Var hemma och hälsade på familjen i Östergötland i helgen. Skönt att komma hemifrån lite, att bli ompysslad och som vanligt väldigt kul för barnen att få träffa sina kusiner. Tyvärr blir det ju inte så ofta eftersom avståndet är lite för långt för att bara svänga förbi.

I lördags tog vi en tur ut på Östgötaslätten för att ta förmiddagsfika på Centralkonditoriet i Väderstad, ett klassiskt konditori i 50-talsstil som finns med i White Guide. I guiden står följande ”Här gör man själ för namnet. I korsningen till gamla Riksettan och vägen till Vadstena ligger Centralkonditoriet strategiskt både för dem som tar snabba E4:an och de som tuffar fram gamla vägen. Och alla blir nöjda med den trevliga 50-talsinredningen”

DSC_0032

DSC_0031

DSC_0022

DSC_0026

Det var längesen, väldigt längesen jag var där och fikade senast men kan helt klart rekommendera en tur dit om ni har vägarna förbi. Kardemummabullarna rekommenderas varmt och köp för all del med lite Väderstadknäcke och surdegsbröd hem. Mums!

När vi ändå var där så blev det ett besök på butiken Egen Stil också, en mysig liten inredningsbutik som faktiskt ligger i mitt gamla klassrum! När jag gick mellanstadiet där på orten så var vi en liten klass på kanske 12 elever som hade skolsal och kök i en gammal lärarbostad. Numera alltså en inredningsbutik med lite av varje. Så först fika och sen inredning, kan det bli bättre än så?

DSC_0033

DSC_0036

DSC_0037

Ha en bra tisdag vänner!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.