New York – våra tips del 1

Precis dagarna före jul for vi västerut till USA. Första stoppet på vårt tre veckor långa jullov var städernas stad New York. Vi, det är jag, min man och våra två killar som är sju och tio år. Jag och J har varit i New York förut men det här var första gången vi var där med barn och även om det kanske mest är en stad för vuxna så funkar det alldeles utmärkt att ta med barnen dit också. Speciellt när de är lite större och tycker det är coolt och häftigt med alla höga hus. Vår tioåring var nog den som uppskattade det mest, han gillade skyskraporna, att staden ”aldrig sov” och att det var så mycket liv och rörelse överallt.

DSC_0103

När vi landade på Newark i New Jersey funderade vi lite på att ta en taxi till Manhattan men det slutade med att vi tog tåget istället. Vilket visade sig vara väldigt enkelt och smidigt. Ett byte bara och sen fortsatte tåget till Penn Station vid Madison Square Garden vilket var nästan ända fram till hotellet där vi bodde.

Efter tips från några kompisar hade vi bokat rum på Affinia Manhattan. Det visade sig vara ett bra val, stora rum, nyrenoverat, ljust och fräscht, vi hade ett vardagsrum och ett sovrum med två stora dubbelsängar, ett litet kök och två toaletter. En TV i sovrummet och en i vardagsrummet till barnens förtjusning. Stort och rymligt med andra ord. Rummet låg på tjugonde våningen med utsikt mot ingången till Madison Square Garden. Perfekt läge för turer både norr- och söderut på Manhattan alltså.

Vanligast är nog att det inte ingår frukost när man bor på hotell i USA men i New York gjorde det inte alls något. Överallt finns det små delis och caféer att köpa kaffe, juicer, yoghurt och bagels på.

Att förflytta sig på Manhattan gör man enklast genom att promenera (ta med bra skor), åka taxi (hyfsat billigt) eller åka tunnelbana. Vi utnyttjade tunnelbanan väldigt mycket, ska man vara där några dagar så tjänar man lätt in pengarna om man köper veckokort. Tunnelbanan går hela tiden så det är bara att hålla koll på om man ska söder eller norrut och vilken linje, det är enkelt och man lär sig snabbt. Finns dessutom bra appar att ladda ned.

Här kommer våra favoriter:

Chelsea Market – En galleria med fokus på mat och lite smått och gott. Mycket restauranger och helt enkelt ett jättecoolt ställe att hänga på. Dit återvände vi flera gånger. (75 9th Ave)

DSC_0095

DSC_0100

Brooklyn Bridge – ta tunnelbanan över till Brooklyn, promenera runt och kika lite och gå sen tillbaka över bron. Fantastisk utsikt över södra Manhattan och en glimt av Frihetsgudinnan på håll.

DSC_0112

DSC_0125

DSC_0111

Magnolia Bakery – kanske världens godaste bakverk. Tyvärr ingen plats att sitta på men det funkar fint att äta en cupcake på stående fot utanför också. (401 Bleecker St (mellan Perry St & 11th St))

DSC_0147

Abercrombie & Fitch –  Snygga collegetröjor, jeans och t-shirts. Framförallt massor av snyggt till små och stora killar.

Hollister - ännu ett ställe med amerikanska slapparkläder i lite skön Californien-stil.

The High Line – en gammal tågbana som gjorts om till en höghöjdspark. Fin utsikt och skönt att komma ovanför trafiken. Bra ställe för barnen att springa av sig på.

DSC_0139

 Fler tips kommer i morgon…

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.