Höstmys i Sälen

Vi har varit i Sälen över helgen. Kanske en ny tradition eftersom vi tillbringade några dagar där även förra höstlovet. Dagar som dessvärre gick alldeles för fort. Vi hann i alla fall med lite bad på Experium, ett besök i Saunavärlden (helgens höjdpunkt!), bullar och surdegsbröd från Fjällbagarn och lite softande i loungen på SkiLodge.

saunavarlden

(Bild: via Skistar)

Tyvärr var det regn och rusk så vi var inte ute så mycket som jag hade önskat. I en ideal-värld ser man framför sig långa promenader på fjället och sen sitta framför brasan, slappa och läsa en bok. Men nja, med två halvstora barn som inte vill gå ut, utan mest (bara) vill spela Playstation eller ”fippla” med telefonen eller möjligen bada blir det inte alltid som man tänkt. Någon gång tror jag vi ska lyxa till det och åka till fjälls bara jag och mannen så det blir en sån där riktig slapparhelg som vi så väl behöver. Men totalt sett en bra helg ändå och jag kan verkligen rekommendera boendet på SkiLodge i Lindvallen. Mysigt och smart planerat lite som hotell men ändå med möjlighet att kunna laga egen mat. Och den stora loungen ja, som jag gillar den! Mysiga lite udda fåtöljer, högt i tak och en stor kamin. Sälen… helt klart värt en hösthelg!

skilodge

(Bild: via Skistar)

Och har ni tid, kolla in den supermysiga inredningsbutiken Form & Funktion nere i byn. Där finner man allt och lite till för att få till den där mysiga fjällkänslan och dessutom är det supertrevlig personal.

Väl hemma igen går jag och pysslar, flyttar om och placerar kottar lite här och där. Blev sugen på lite fjäll även här hemma. Och högt högt upp på önskelistan står ett sånt här isländskt fårskinn. Finns bland annat hos Anasanga.

farskinn

 (Bild: via Anasanga)

 Ha en riktigt skön måndagskväll!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.