Att ta en roadtrip i Värmland

Efter att ha fixat och grejat här hemma i flera dagar så blev det dags att göra en utflykt istället. Vi packade bilen med badkläder och körde norrut i Värmland. Första stoppet blev Höje Vedugnsbageri någon mil norr om Munkfors. Vi har svängt in där förut på väg mot fjällen men haft lite otur med öppettiderna men nu var det minsann full fart i butiken. Här kan man köpa fantastiskt goda bullar, bröd och ekologiska matvaror. Vi tog vårt förmiddagsfika där under äppelträden.

DSC_0003

DSC_0008

DSC_0005

Sen gick färden vidare mot Sunne och Tossebergsklätten, 343 meter över havet och uppför Sveriges brantaste asfalterade väg. Här tränar de svenska- och norska skidlandslagen, huvva, här kan vi snacka backträning! Väl uppe på toppen var det en fantastisk utsikt över övre Fryken. En ny upptäckt för mig, trots att jag har bott i Värmland i snart femton år.

DSC_0051

DSC_0053
DSC_0050

DSC_0028

DSC_0010

DSC_0020

DSC_0021

DSC_0035

Dagens middag hade vi bokat in hos populära Diner 45 i Stöpafors. Ett stycke amerikanskt hamburgerställe mitt ute i ingenstans. Mycket folk, amerikansk 50-talsstämning, en jukebox i hörnet, trevlig personal och fantastiskt goda hamburgare. Vi fick vänta lite väl länge på maten trots att vi bokat bord men sen när vi väl fick maten höll även barnen med om att det var värt all väntan. Tänk att man kan hitta den godaste hamburgaren på den här sidan Atlanten i just det.. Stöpafors.

DSC_0066

DSC_0060

DSC_0056

Är man sugen på ett par coola Cowboy-boots eller en hatt så kika även in i den lilla butiken bredvid… Lucky Rider.

DSC_0068

Mätta och belåtna vände vi sen söderut igen, hade tänkt åka via Mormors Glasscafé i Lysvik men vi var så mätta efter burgarna så det får vi spara till en annan gång. Istället blev det ett dopp i Frykens vatten. Till badplatsen i Fryksta utanför Kil får det nog bli fler turer. En finfin badplats som får höga betyg av oss.

En roadtrip på hemmaplan, eller på bortaplan om ni är besökare, är inte alls dumt. Det finns så mycket att se även på nära håll.

Ack Värmeland du sköna!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.