Zucchinilasagne

Tredje och sista delen i ”hur man äter upp en jättezucchini” (ja, den är uppäten för flera dagar sedan) kommer här. Receptet är gjort med inspiration från bloggen 56kilo samt Arlas ”Lasagne Pronto

lasagne_pronto

(Bild: via Arla, hann tyvärr inte ta någon egen bild innan lasagnen var uppäten!)

Zucchinilasagne

ca 500 g nötfärs
1 st zucchini, eller del av en jättestor
1 burk krossad tomat
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 grönsaksbuljong
Några färska basilikablad, skurna i små bitar
Salt och peppar
Kelda ostsås knappt 4 dl
1 st Mozzarella
6 st lasagneplattor

Gör så här:

Skär zucchinin i skivor på längden, lägg på handduk, salta så de vattnas ur. Skölj sedan av dem med hett vatten och låt dem torka lite.  Gör detta en stund innan så du hinner med. Stek löken, tillsätt nötfärs och stek,  blanda i krossade tomater,  pressad vitlök, ostsås, buljongtärning, salt & peppar och basilika. Varva sedan lasagneplattor och zucchiniplattor med nötfärsen, nötfärsen sist, strö mozzarellan ovanpå! Grädda i ugn på 200 g i ca 20-25 min.

Lycka till!

 

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.