Zucchinikaka

Del två i hur man äter upp en jättezucchini. Gör en alldeles fantastiskt god och saftig kaka med det här receptet!

DSC_0001

Zucchinikaka med citronfrosting

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 msk malen kardemumma
3 tsk bakpulver
2,5 dl solros- eller rapsolja
3 dl grovriven zucchini
1 dl grovt hackade valnötter

Citronfrosting

200 g philadelphiaost
50 g smör
2 dl florsocker
saft och skal av en citron

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och de andra torra ingredienserna och rör ned i äggsmeten tillsammans med olja, zucchini och valnötter.
Häll smeten i en smord och bröad form (ca 24 cm i diameter) .
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min.

Låt kakan svalna något. Rör ihop frosting genom att först vispa ihop ost och smör, vispa därefter ner florsocker och citronsaft/skal. Bred ut frostingen över kakan. Om du inte äter upp kakan direkt, förvara den i kylen.

Njut!

1 Kommentarer

  1. Sollansays:

    Provade den i dag. mmmm…. kanon . Blir nog fler gånger/ Tack Kram

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.