Zucchinibröd

Här kommer första delen i följetongen om hur äter upp en zucchini, modell stor. Efter att ha sökt av Internet, och hört med kompisar och kollegor efter användbara recept så fastnade jag för detta recept på grahamsbröd med zucchini.

DSC_0016
Tänker att ni kanske är fler därute som har skördat så här kommer receptet:

Grahamsbröd med zucchini

1 pkt jäst
5 dl vatten
1 dl rapsolja
3 dl riven zucchini
5 dl grahamsmjöl
8-9 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 msk honung

Gör så här:

Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt olja, salt och honung. Blanda i riven zucchini och grahamsmjölet. Kör i maskin i någon minut tills det blandats och rör därefter ned resten av mjölet. Låt jäsa ca 1 timma. Ta upp degen och forma till frallor eller två bröd. Degen blir kladdig och det behövs en hel del mjöl på bakbordet. Låt jäsa i 30 min och grädda därefter i 225 grader till bröden fått fin färg.

Sen är det bara att sätta igång att mumsa!

Senare idag tänkte jag prova att baka en zucchinikaka, receptet på det kommer i del två.

 

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.