Vegopasta på en måndag

Dags för ett gott och enkelt pastarecept så här i adventstider. Vegetariskt dessutom! Så håll tillgodo…

pappardelle-med-gronkal-och-kantareller-719639-lit

Pappardelle med grönkål och kantareller (4 port)

Ingredienser:

250 g pappardelle pasta
300 g förvällda kantareller (eller annan svamp)

2 msk smör
1 finhackad rödlök
100 g strimlad grönkål
2 dl vispgrädde
salt och peppar

Till servering:

1 dl hackade valnötter
Västerbottensost (fast har man ingen så går det  lika bra med parmesan)

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och spara 2 dl av kokvattnet (för 4 port).
  2. Fräs kantarellerna i smöret ca 3 minuter. Tillsätt rödlök, grönkål och stek i ytterligare ca 5 minuter.
  3. Tillsätt grädde och det sparade kokvattnet, låt koka några minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner den kokta pastan.
  5. Till servering: Strö över valnötterna och riv gärna över lite Västerbottensost

(Recept och bild: via ICA)

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.