Vego måndag på en onsdag

Försöker oss på en utmaning under det här året och det är att äta vegetariskt minst en gång i veckan (oftast måndagar efter den goda tanken med köttfri måndag, men det spelar ju egentligen inte någon roll vilken av veckans dagar det är). Det går hyfsat bra än så länge även om barnen tycker det är lite underligt med ”bara” grönsaker. Jag tycker det känns fräscht och gott och är hur nöjd som helst. I jakten på nya recept så ramlade jag över denna variant på vegetarisk lasagne. Och den visade sig vara god, faktiskt jättegod! Så därför tänkte jag skulle dela receptet med er. Håll till godo!

vegolasagne

(Bild via: Helena mitt i smeten)

Café Aroms vegetariska lasagne

Röd sås:
2 morötter
2 zucchini
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1/1 röd chili
1 msk olja
1 burk krossade tomater (400 g)
1 dl vispgrädde (jag hade matlagningsgrädde och det funkade fint)
2 tsk salt
1/2 tsk socker
1 krm nymalen svartpeppar
blad från 1/2 kruka basilika

Fyllning:
250 g fryst bladspenat
200 g fetaost
8-10 lasagneplattor
150 g riven ost att strö över

Gör så här:

Skala morötterna och skär dem i korta stavar och zucchinin i bitar. Skala lök och vitlök och hacka dem. Hacka även chilin fint. Fräs lök, vitlök och chili mjuk i oljan. Tillsätt tomatkross, grädde, morötter, zucchini, salt, socker och peppar. Låt allt puttra i 10 minuter. Tillsätt strimlade basilikablad.

Fördela 1/3 av den röda såsen i en ugnssäker form. Tina spenaten (krama ut all vätska) och strö över hälften av den och fetaosten i smulor. Täck med ett lager lasagneplattor. Varva med ett nytt lager röd sås, spenat, fetaost och lasagneplattor. Överst ett lager röd sås och riven ost. Gratinera i ugnen på 225 grader i 25 minuter. Servera med en god sallad.

Har ni tips på andra vegetariska recept så mottages det tacksamt.

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.