Vår favoritpasta

För några år sedan så hittade vi ett gott och enkelt recept på en pastarätt i ICAs tidning Buffé. Kan inte ens räkna hur många gånger vi tillagat denna rätt men det är många, väldigt många, och numera kallar vi den ”vår favoritpasta” (och inte Cathrines). Så vill ni göra vardagsmaten snabb och enkel (vem vill inte det liksom) spana in detta:

Cathrines favoritpasta

549117-Cathrines_favoritpasta-Cathrin_favoritpasta

(Bild och recept via ICA)

 Ingredienser:

 1 paket bacon (à 140 g)
4 portioner pasta, penne brukar bli bra
2 1/2 dl ostsås Keldas är godast
2 dl riven parmesanost
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 påse rucolasallad (à ca 80 g)
flingsalt
svartpeppar

Gör så här:
Klipp eller strimla bacon och knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Hetta upp ostsåsen och rör ner hälften av parmesanosten. Rör under svag värme tills den smälter.
Skölj och dela tomaterna. Skölj rucolan.
Blanda den nykokta pastan med tomater, rucola och bacon.
Häll över ostsås och toppa med riven parmesan, flingsalt och nymalen svartpeppar.

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.