Vad ska vi äta idag?

Här kommer recept på ett av våra barns favoriträtter. Receptet fann vi för många år sedan då äldste sonen hade mjölkallergi. Vi använde då andra alternativ till mjölk och grädde, bland annat Oatly iMat som är gjort av havremjölk istället för komjölk. Numera är mjölkallergin borta men receptet fungerar alldeles utmärkt med matlagnings- eller vispgrädde istället.

Laxsås med pressad potatis

Ingredienser för 4 personer

1 kg potatis, helst mjölig sort
1 morot
1 palsternacka
rapsolja alt. olivolja
1-2 msk grov senap
1 fiskbuljongtärning
1/2-1 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde alt. Oatly iMat
400 g laxfilé
1 dl hackad färsk dill alt. 1 msk fryst hackad dill

Gör så här

Skala och koka potatisen. Skala moroten och palsternackan, grovriv dem. Fräs sedan morot och palsternacka  i olja några minuter. Tillsätt senap, buljongtärning, vatten och grädde. Låt koka någon minut. Skär laxen i lagom stora bitar och vänd ner i såsen. Låt allt koka försiktigt någon minut. Servera med pressad potatis och något grönt till, exempelvis gröna ärtor eller sallad.

Trots att det både är fisk och grönsaker så äter i alla fall våra barn detta med god aptit!

Lycka till!

Receptet hämtat från Oatly.

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.