Två spett

Det är ju grilltider och alltid kul att förnya sig med lite nya smaker. Här kommer två goda recept hämtade från senaste Buffé. Båda recepten är för 10 portioner och funkar fint att förbereda. Smidigt om man tänker sig ha grillbuffé.

Kycklingspett

kycklingspett-716528

(Bild: via ICA)

Ingredienser:

500 g kyckling (innerfilé eller bröstfilé)
2 tsk malen ingefära
1 tsk chiliflakes
ev. 2 tsk krossad sechuanpeppar
2 msk rapsolja
1 tsk salt

Gör så här:

  1. Lägg träspett i blöt minst 30 minuter. Bryt dem på hälften. Skär bröstfiléerna i 4 bitar på längden.
  2. Blanda kycklingen med rapsolja, kryddor och salt i en bunke.
  3. Låt stå minst 15 minuter.
  4. Trä kycklingbitarna på längden på spetten. Täck över och ställ i kylen. Hit kan förberedas.
  5. Ta fram 1 timme före grillning. Grilla på medelvärme 3-4 minuter per sida. Vänd ofta

Mexispett med paprika

mexispett-med-paprika-716527

(Bild: via ICA)

Ingredienser:

500 g blandfärs
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk chilipulver ancho style (jag använde dock vanlig)
1 tsk koriander
1/2 tsk spiskummin
100 g strimlad grillad paprika i olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:

  1. Lägg träspett i blöt minst 30 minuter. Bryt dem på hälften.
  2. Skala och riv den gula löken fint.
  3. Blanda ihop färs, lök, pressad vitlök, salt och peppar i en bunke. ”Krama” fast färs på spetten. Trä på paprika på var sida om färsen. Täck över och ställ i kylen. Hit kan förberedas.
  4. Ta fram 1 timme före grillning. Grilla på medelvärme 3-4 minuter per sida. Vänd ofta.

Lycka till med grillningen!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.