Snabbt fiskrecept

Tillbaka i vardagen igen och då vill man ha snabba middagar som både hinner tillagas och ätas mellan fritids och träning.

Idag provade vi återigen ett recept från Jennys matblogg och den här gången blev det fiskgryta. Vi äter mycket lax men ibland kan det kännas bra att variera med någon annan fisk också.

Så låt mig presentera en

Currydoftande torskgryta

currydoftande_fiskgryta

(Bild: via Jennys matblogg)

Ingredienser

1 block med torsk (eller annan vit fisk)
smör
3 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
1 msk curry
1 tsk finhackad persilja
Pyttelite cayennepeppar
10- 12 st gula / röda cocktailtomater
salt
Maizena

Gör så här

Skär den halvtinade fisken i 2*2 cm bitar. Fräs den i smör i några minuter.
Vänd ner grädde, curry, persilja och låt sjuda upp.
Dela tomaterna på mitten och vänd ner, låt sjuda tills de mjuknar något.
Smaka av såsen med salt och lite cayenne- (bara en aning med kryddburken).
Red av grytan med maizena och servera med kokt ris och en sallad.

Snabbt och lätt och i alla fall jag tyckte det var väldigt gott. Barnen de protesterade inte allt för mycket heller, trots fisk och varma tomater.

Så den rätten lagar vi igen!

Smaklig spis!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.