Rosépepparbiffar

I söndags körde vi vår variant av söndagsstek, den med köttfärsbiffar och rosépeppar i en underbar sås. Det går att göra denna rätten bara för såsen faktiskt för den är något utöver det vanliga. Testa gärna! Och rätten går såklart alldeles utmärkt att äta även på en tisdag.

rosepepparbiffar_61828135

Rosépepparbiffar

Nötfärs ca 500g
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
2 msk ströbröd
1 gul lök
3/4 msk krossade rosépepparkorn
2 ägg
1 smulad köttbuljongtärning
salt

Sås

1 msk rosépepparkorn
1 msk smör eller margarin
1/2 köttbuljongtärning
2 1/2 dl matlagningsgrädde eller resten av vispgrädden
1 dl créme fraiche
1 msk tomatpuré
soja
salt och peppar

Gör så här

Blanda grädde, vatten och ströbröd i en bunke. Låt det svälla en kort stund. Finhacka eller riv löken. Blanda alla ingredienser till färsen och smaka av kryddningen. Forma lagom stora biffar och stek dom i matfettet på medelvärme i en stekpanna. Lägg biffarna en skål och håll värmen.

Fräs rosépepparkornen till såsen med matfettet i en kastrull en kort stund. Var beredd på att de snabbt kan bli brända! Smula ner köttbuljongen, i med grädde och créme fraiche. Låt sedan såsen småputtr på svag värme i ca 5 minuter. Smaka av såsen med tomatpuré, soja, salt och peppar. Häll såsen över biffarna. Servera med sallad och lingonsylt.

Lycka till!

3 Kommentarer

  1. Mariasays:

    Detta måste jag testa, låter ju supergott! Ha en riktigt go helg!!!

    • Mariasays:

      Premiär för denna rätt igår kväll, supergott. Håller med om att såsen var grym! Tack för receptet!

  2. Annicasays:

    Skoj! Ja den är fantastisk den såsen!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.