Recept: Quinoasallad med kyckling

 

 Detta är en favoriträtt som ofta återkommer till oss på helgerna

23123

att den dessutom är hyfsat nyttig och inspirerad av GI gör ju inte det hela sämre

Ingredienser till 4 portioner

2 dl quinoa
1 hönsbuljongtärning
140 g bacon
400 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
2 avokado
½ rödlök
75 g färsk babyspenat

Dressing:
75 g Kvibille ädel
2 dl lätt crème fraiche

Gör så här

Koka quinoan i buljong enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet och knaperstek det i en torr, varm stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Banka ut kycklingfiléerna med handen. Salta och peppra. Stek dem i smör 4–5 min på varje sida. Skär avokadon i bitar och skiva löken tunt. Riv osten och blanda med crème fraiche. Blanda quinoa, avokado, lök och spenat på ett stort fat. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå. Strö över bacon. Servera med dressingen.

Ett tips till helgen kanske?

Recept och bild från Arla.

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.