Räddaren i nöden

Om du inte redan upptäckt den så kan jag varmt rekommendera ett besök inne på
Jennys Matblogg
räddaren i nöden när det gäller att komma på nya middagsrecept och när man kört fast i gamla hjulspår.

Här kommer ett busenkelt tips på variant av spaghetti och köttfärsås eller lasagne.

fyllda_lasagnerullar

(Recept och bilder: via Jennys Matblogg)

Fyllda lasagnerullar

Ingredienser

1 pkt färska lasagneplattor
2 1/2 dl creme fraiche + 1 msk chilisås
500 gram nöt  eller blandfärs
1 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk oxfond
2 msk soja
1 msk med tomatpure
2 msk chilisås  ( eller mer efter smak och tycke)
3 dl vatten
timjan & oregano (cirka 1 tsk tillsammans)
salt & peppar

Toppa med riven lagrad ost.

Gör så här
Hetta upp en stekpanna och hacka löken. Stek löken glansig och pressa ner vitlöksklyftorna.
Rör ner färsen och bryn klart, häll i tomatpure, soja, fond, chilisås och till sist vatten och låt sjuda upp på svag värme (gärna en timme eller ett par). Beroende på hur gott om tid du har, smaka av med kryddor, salt & peppar under tiden. En god köttfärsås tar tid att laga. Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en form.

Bred ut creme fraichen som du blandat ut med chilisåsen över botten på formen och ta fram lasagneplattorna. Lägg dem tre och tre och skär dem på längden i tre delar.
Rulla dem sedan (en och en) och dela ut dem i formen – creme fraichen hjälper dem att behålla formen och stå stadigt.

Fördela ut köttfärsåsen över lasagnerullarna och riv över en god lagrad ost och ställ in i mitten av ugnen i cirka 20 minuter,
Servera med en god sallad.

fyllda_lasagnerullar_2

(Recept och bilder: via Jennys Matblogg)

Vill du bjuda på efterrätt så kan jag varmt rekommendera denna eller denna.

Smaklig spis!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.