Rabarberpaj med ingefära

När man hittar ett recept med beskrivningen ”Bränn kokböckerna och be google deleta alla kombos som typ ”rabarberpaj”, ”rabarbersmulpaj” eller ”godaste rabarberpajen”. Det här receptet är det enda rabarberpajs-receptet du behöver” så blir man ju lite lätt nyfiken. Så ut i trädgården för att hämta in rabarber och så svängde vi ihop denna goding till eftermiddagsfikat. Jo, den var god! Jättegod faktiskt! Så god så att jag måste dela med mig av receptet. Håll till godo!

rabarberpaj

Rabarberpaj med ingefära (4-6 port)

  • 400 g rabarber
  • 1 bit färsk ingefära (ca 20 g)
  • 1 dl socker
  • 1 tsk potatismjöl

Smuldeg:

  • 150 g smör
  • 1 dl havregryn/hackad mandel/solroskärnor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk nymortlad kardemumma
  • 1 nypa salt

+ vaniljglass

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hacka rabarbern i ca 1-2 cm stora bitar.
  3. Skala ingefäran (gärna med en vanlig tesked!) och finhacka.
  4. Blanda rabarber, ingefära, socker och potatismjöl i en bunke. Lägg sedan i en smord pajform.
  5. Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen. Strö smuldegen över rabarbern.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
  7. Låt svalna något. Servera sedan med vaniljglass!

Recept och bild: via Matkoma.se

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.