Pizza på Chez Woods vis

Som jag nämnde häromdagen så hittade jag till Chez Woods blogg förra veckan. En blogg fylld med massor av härliga recept och vi har redan har provat två av dem. Först ut var Pappardellepastan med kantareller och i lördags provade vi att svänga ihop en superenkel pizza. Båda alldeles fantastiskt goda och den där pizzan den tror jag vi skulle kunnat dubbla för hela familjen åt med god aptit och skrapade ihop rubbet från tallrikarna. Till barnens pizzor bytte vi ut sparrisen mot skinka och fyllningen går ju att variera i all oändlighet. Sparris, parmesan och mozzarella var dock oväntat gott på pizzan. Hemligheten här var nog annars den goda tomatsåsen som fick stå och puttra på spisen i nästan en timma.

Receptet, det kommer här:

Processed with VSCOcam

Tunn krispig pizzette med sparris, buffelmozzarella och parmesan

4 små pizzor

4 extra tjocka tortillabröd eller Libanesiskt Libabröd vi använde tortillabröden
1,5 dl tomatsås enligt grundrecept
250 g buffelmozzarella
1 knippe sparris
Olivolja
Havssalt
en nypa peperoncino
Parmesan

Tomatsås grundrecept:

400 g passerade tomater
400 g konserverade hela tomater, hackade
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Salt och Peppar
1 nypa socker
4 msk olivolja

Skala vitlöksklyftorna och dela den gula löken i två delar. Observera att varken vitlök eller lök ska hackas. Fräs på svag värme i olivolja men låt det inte löken färg. Slå över tomaterna och krydda med salt, peppar och lite socker. Låt puttra under lock i 45 minuter. Släng vitlöksklyftorna och löken.

Pizzette:

Värm ugnen till 250 °C

Skölj och rensa sparrisen genom att bryta av den träiga botten och fräs den därefter i olivolja. Sparrisen ska mjuka lite och få färg. Krydda med havssalt.

Bred över ett par matskedar tomatsås över varje bröd och lägg på generösa skivor av len, mjölkig buffelmozzarella. Lägg på ett par sparrisar på varje pizza och grädda i ugn i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller till osten smält och pizzan fått lagom med färg. Riv över parmesan och njut!

Superenkelt och supergott, gör man dessutom tomatsåsen en dag innan eller när man har mycket tid så går det här toksnabbt att svänga ihop. Slår Billys panpizza med hästlängder och tror bestämt det är nyttigare också.

(Bild och recept via Chez wood)

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.