Kycklinggratäng

Först ut i Februari blir ett enkelt vardagsrecept lånat från Jennys matblogg.

image

Kycklinggratäng med chili och mangochutney

Ingredienser för 4-5 personer:
700 gram kycklingfile
smör
salt & peppar

Mangosås:
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk sambal oelek
1 tsk kinesisk soja
3 msk mangochutney
1 msk chilisås
1 tsk paprika pulver

5-8 körsbärstomater
2 dl riven valfri ost

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Dela kycklingen i mindre bitar och fräs i en stekpanna tills den fått fin färg. Häll upp i en ugnsform. Rör ihop alla ingredienserna till mangosåsen. Vill ni ha mer mangosmak så ta 1-2 msk mer, och vill ni ha mer hetta ta lite mer sambal oelek. Fördela såsen över kycklingen och klyfta över tomater, och riv över osten.

Vi hade ris och broccoli till detta och det blev hur gott som helst! Även barnen åt med riktigt god aptit.

(Bild och recept via Jennys matblogg)

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.