Kallrörd rabarbersaft

Trots att vi flyttade hela rabarberarsenalen till ett nytt ställe förra hösten så har vi fått mer rabarber än någonsin här i trädgården. Så mycket så att det har räckt flera goda pajer och nu till alldeles egengjord rabarbersaft! Receptet hittade jag inne hos Mia med bloggen Mitt Vita Hus och det var så gott och enkelt så jag delar det vidare även till er.

DSC_0013

Kallrörd rabarbersaft

ca 3 kg rabarber
2 citroner (gärna ekologiska)
2 l vatten
1 påse citron- eller vinsyra
2 kg strösocker

Gör så här:

Tvätta rabarbern noga och skär i centimeterstora bitar. Tvätta av citronerna och skär i skivor. Lägg allt i en bunke. Häll över vattnet som du kokat upp, samt citron eller vinsyra – en påse som du löst i ett glas vatten och täck sedan bunken. Låt stå 1-2 dygn. Sila sedan av. För varje klar liter saft rör ner 1 kg socker. Vill du att saften håller länge, så använder du valfri form av konserveringsmedel eller fryser in den och tinar allt eftersom. Häll upp i rena glas- eller plastflaskor.

Rabarber från egen trädgård och hemmagjord saft, ja inte utan att man känner sig lite nöjd! Och imorgon, ja då drar vi väl till stranden igen… eller hur?

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.