Kalljästa dinkelfrallor

Här kommer receptet på hur du gör succé till helgens frukost.

2015-03-24 06.44.51

Kalljästa dinkelfrallor

3 dl  ljummet vatten
2 msk  olja
20 g  jäst
1 tsk  salt
1 msk  honung
5 dl  dinkelmjöl
2 dl  rågsikt

äggvita
solrosfrön
sesamfrön

Gör så här:

Kvällen före
Blanda vattnet med oljan och jästen. Tillsätt salt, socker och mjöl, blanda allt tills det blir en fast deg. Dela degen i 12 delar och rulla till små frallor. Lägg ut frallorna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa i 15 minuter, täck med plastfilm. Ställ sedan in dem i kylskåp över natten.

Morgon
Blanda ut äggvitan med lite salt och vatten, pensla och strö över sesamfrön och solrosfrön. Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter, 175 grader.

Avnjutes bäst på långfrukost med gott kaffe, ost och smör.

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.