Italienska lammfärsbiffar

Hittade ett mumsigt recept på goda lammfärsbiffar/bullar i en gammal kokbok (Alltid hungrig skriven av Renée Voltaire). Ett tips till er som är hungriga.

Italienska lammfärsbiffar

lammfarsbiff

Ingredienser för 4 portioner
500 g lammfärs
1 stor gul lök
8 soltorkade tomater i olja
1 dl pinjenötter
2 citroner
1 kruka basilika
1 klyfta vitlök
3 ägg
1-2 nypor havssalt
några drag med svartpepparkvarnen
olivolja till stekning

Gör så här:
Finhacka löken, de soltorkade tomaterna och pinjenötterna. Om tomaterna inte är marinerade så blötlägg dem i lite vatten innan du hackar. Riv skalet av citronerna. Hacka basilikan. Pressa vitlöken. Blanda allt detta med lammfärsen. Knäck i äggen. Salta och peppra. Rör om ordentligt. Forma färsen till stora köttbullar. Stek i en panna i lite olivolja tills de är genomstekta. Servera med pasta och en god sallad.

Smaklig spis!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.