Grilltider och smarrigt recept

En liten försmak av sommar fick vi här i veckan och nu börjar det bli dags att ta fram grillen och alla goda recept. Här kommer receptet på en av våra favoriter Basilikapotatis

Receptet är för 4-6 personer

Ingredienser

800-1000 g färskpotatis
1 dl grovt hackade basilikablad (färsk)
1 dl grovt hackad persilja
2 msk vitvinsvinäger
1 1/4 dl olivolja
1 dl riven parmesanost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här:

1. Skrapa eller borsta potatisarna rena.
2. Koka potatisarna ca 15 min eller tills de är mjuka.
3. Gör under tiden såsen. Hacka basilika och persilja. Tillsätt vinäger samt oljan droppvis under gång.
Tillsätt ost, salt, peppar och den pressade vitlöken.
4. Häll av kokvattnet från potatisen. Låt den ånga av och svalna något. Skiva eller tärna den om den är stor.
5. Häll över såsen och rör om försiktigt. Servera gärna potatisen ljummen, men funkar även bra varm eller kall

Gott till det mesta!

(Receptet kommer ursprungligen från Allt om Mat)

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.