Grekisk pytt med tzatziki

 

Här kommer tips på en god rätt inför helgen!

Ingredienser

4 portioner

400 g fläskfilé
1/2 dl soja
1 msk riven ingefära
1 msk sambal oelek
800 g potatis
1 rödlök
1/2 dl olivolja
2 röda paprikor
100 g fetaost
12 soltorkade tomater
1 dl svarta oliver
salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200ºC.
Strimla fläskfilén och lägg den i en marinad av soja, ingefära och sambal oelek. Låt marinera i ca 30 minuter.
Skär potatisen i klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor.
Lägg potatisklyftorna på en plåt, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Stek lök och avrunna köttstrimlor i egen form i ugnen ca 10-15 minuter, potatisen står kvar i ugnen samtidigt
Kärna ur paprikorna och skär i tunna ringar. Ta ut plåten med potatis och formen med fläskfilé och lök, blanda alla ingredienser, potatis, kött, lök, paprika, smulad fetaost, soltorkade tomater och oliver. Salta och peppra.

Servera med tzatziki, färskt bröd och ett gott vin!

Receptet hämtat från ICA.

2 Kommentarer

  1. mariannesays:

    Dina kusin hjälpte mig hitta din blogg, kul att se lite hur du har det i ditt hem ,ljust och fint har ni det, matreceptet verkar spännande jag ska försöka pröva det. Har ni sportlov el. har ni haft hoppas ni mår bra och är friska och krya. här har vi mycket snö och kallt idag Grabbarna är hemma jobbar i skogen . Så nu är matrasten slut önskar dig er allt gott Kram din faster

    • Annicasays:

      Hej!
      Vad kul att du hittat hit! Vi är just hemkomna efter en sportlovsvecka i Idre. Sol, snö och massor av bra skidåkning! Klarade av influensan innan vi åkte som tur var så imorrn blir det vardag igen med jobb och skola. Hälsa alla! Kram

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.