Godaste tomatsåsen till pasta

Ibland (rätt ofta) vill man att maten ska gå snabbt att laga, vara god och gillas av alla. Här kommer ett vegetariskt favoritrecept hämtad från boken ”Fredagsmys” och dessa båda damer.

recept_nu

Anette Rosvall och Emma Hamberg. Bild: recept.nu

Receptet är för fyra portioner.

Pappa Agis mozzarellasås

1 msk olivolja
1 msk smör
2 grönsaksbuljongtärningar
2 gula lökar, hackade
1 tsk socker
2 burkar hela tomater
4 portioner valfri pasta
1 tsk sambal oelek
6 droppar tabasco
1/2 dl grädde
1 msk torkad, krossad salvia
4 rejäla vitlöksklyftor, pressade
2 mozzarellabollar, hackade i munsbitar

Gör så här:

Hetta upp olja och smör i en stor kastrull. Låt buljongen smälta till sig där i. Lägg i löken och sockret. Låt det fräsa lite och sedan på med tomaterna. Börja koka pasta i en annan kastrull.

Mosa tomaterna med en gaffel och sedan på med sambal och tabasco. Så får det puttra tillsammans i tio minuter. Sedan kör du på med grädde och salvia. Och så koka lite till. Smaka av.

Precis innan pastan kokat färdigt pressar du i vitlöken. När alla sitter vid bordet med rena händer och är redo för mat, tar du kastrullen från spisen och häller i osten. Och en sekund efter det äter man. Om osten får smälta till sig blir det bara en enda seg spindelvävshärva av såsen. Den ska serveras á la minute!

Häpp! Fredagsrätten klar!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.