Godaste fröknäcket

Inläggen duggar inte tätt nu för tiden som ni märker men jag ägnar tid till annat helt enkelt. Som att jobba, måla hus, träna och hänga på fotbollscuper. Rätt skönt det också, även om jag tycker det börjar bli hög tid för semester och ledighet nu. Två veckor kvar bara och sen är det även min tur. Hoppas att sommaren är här på riktigt då!

Tänkte bjuda på ett tips om hur man gör ett väldigt gott och enkelt fröknäcke.

hembakat-majsknacke-med-fron-719102-liten

Majsknäcke med frön

2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1 krm salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
1 tsk flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°C. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt rapsolja och kokande vatten. Blanda väl.
Lägg degen på en bakpappersklädd plåt. Lägg på ett bakplåtspapper och kavla eller tryck ut till en tunn platta som täcker hela plåten.
Ta bort det översta bakplåtspapperet och strö över flingsalt.

Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme. Låt svalna.

(Bild och recept via ICA)

Så enkelt så du svänger ihop det på en helt vanlig vardagskväll. Sen kan du mumsa knäcke med ost på hur mycket som helst.

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.