Godaste fiskburgaren i stada


Hallå där!

Hoppas ni har en fin lördag! Tänkte dela med mig av receptet på fiskburgarna vi gjorde igår. Mmmmums så goda de var!

laxburgare

(Bild: via spisa.nu)

Burgaren

1/2-1 l fiskbuljong (att koka fisken i)
500 g laxfilé utan skinn
1 finhackad rödlök
4 msk ströbröd
2 ägg
1-2 tsk salt
svartpeppar
rivet skal av 1 citron
1 damnäve riven parmesan
smör och olja
hamburgerbröd eller pitabröd

Koka upp fiskbuljongen och lägg ner fisken däri. Låt detta puttra tillsammans på låg värme i max tio minuter. Lägg upp fisken och lite av spadet i en djup tallrik och låt det svalna lite grann. Under tiden kan du till exempel göra den smarriga såsen.

Fiskburgarsås

15 finhackade cornichoner
1/2 finhackat äpple
1/2 finhackad rödlök
4 msk majonäs
1 1/2 dl gräddfil
2 tsk sötstark svensk senap
örtsalt
1 gnutta äppelcidervinäger

Blanda ihop allt, smaka av och fortsätt med burgaren.

När fisken svalnat häller du bort buljongen tar fram en gaffel och mosar fisken rejält. Blanda nu i resten av alla ingredienser.

Forma nu lite snygga biffar och stek dem långsamt i smör och olja blandat. Biffarna lägger du sedan i vanliga hamburgerbröd (stora såna), i egna hembakade frallor (eller köpta) eller i pitabröd tillsammans med grönsaker och den goda dressingen med cornichoner.

Vi är bortbjudna ikväll så nu är det hög tid att hoppa in i duschen och ta fram glamourstassen och festhumöret.

Önskar er en skön kväll!

(Receptet kommer från boken Fredagsmys)

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.