Daimsnittar

Jag har blivit helt beroende …. av daimsnittar. Godare kakor får man leta efter. Så för att bli bjuden på fler såna här godingar tänkte jag dela vidare receptet.

daimsnittar

Ingredienser

220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram mjölkchoklad med daim-smak

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper. Rör socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade chokladen. Dela degen på två och rulla ut till längder (Vill du ha tunnare och knaprigare kakor dela degen i tre delar istället). Platta till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten av ugnen cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Recept och bild kommer från den bästa matinspirationen just nu, Jennys matblogg.

Kakorna är som sagt farligt goda så göm dem långt in i frysen där bara du själv hittar dem ;-)

1 Kommentarer

  1. Pernillasays:

    Kanske nåt att ta med till nån eftermiddagsfika på jobbet framöver…:-D

Lämna ett svar till Pernilla Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.