Chokladkladdkaka

Sugen på en enkel och smarrig kaka till fikat? Här kommer ett snabbt och enkelt recept!

Ingredienser:
100 gram smör
2 1/2 strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Chokladkräm:
200 gram mörk choklad
50 gram smör
1 msk conjak

Till servering:
Lättvispad grädde eller glass och bär, physalis passar bra nu till Påsk

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Smält choklad och smör över vattenbad, ta av från plattan och rör ner conjaken, Bred krämen över kakan.

Klart!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.