Bjuda på något gott

Rabarbern växer så det knakar ute i trädgården och vad passar då bättre än att bjuda på en god rabarberpaj.

DSC_0005

Här kommer ett gott recept på

Smulpaj med rabarber

DSC_0001

Ingredienser

500 g rabarber
1⁄2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker

Smuldeg:
1 1⁄2 dl havregryn
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl strösocker
125 g smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med glass eller vaniljsås.

Fler torsdagstips hittar ni hos Fabriken och ni, visst är det skönt att solen är tillbaka! Jippie!

 

1 Kommentarer

  1. Å så gott! Perfekt recept, blir toksugen på att gå ut och plocka in vår rabarber. Imorgon då blir det paj minsann! Tack för recept och fina bilder.

Lämna ett svar till Lina Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.