Bjuda på något gott

Rabarbern växer så det knakar ute i trädgården och vad passar då bättre än att bjuda på en god rabarberpaj.

DSC_0005

Här kommer ett gott recept på

Smulpaj med rabarber

DSC_0001

Ingredienser

500 g rabarber
1⁄2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker

Smuldeg:
1 1⁄2 dl havregryn
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl strösocker
125 g smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med glass eller vaniljsås.

Fler torsdagstips hittar ni hos Fabriken och ni, visst är det skönt att solen är tillbaka! Jippie!

 

1 Kommentarer

  1. Å så gott! Perfekt recept, blir toksugen på att gå ut och plocka in vår rabarber. Imorgon då blir det paj minsann! Tack för recept och fina bilder.

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.