Bästa kycklingrätten

Sitter här med datorn i knät och letar recept till veckans matlista. Vi försöker vara duktiga på att veckohandla och komma på maträtter för de flesta av veckans dagar. Vissa veckor är inspirationen inte på topp och det landar i klassiker som spaghetti och köttfärssås eller makaroner och köttbullar,  andra veckor vågar vi oss på lite mer avancerade alternativ. Idag snubblade jag över ett gammalt bortglömt recept på kycklingfiléer inlindade i parmaskinka. Tänkte att ni kanske är fler som surfar recept så här kommer ett riktigt bra tips. Enkelt och lättlagat och passar perfekt om man vill bjuda över lite kompisar på mat.

parmalindad_kycklingfile

Parmalindad kycklingfilé med balsamicosås 

Recept för 4 personer

4 kycklingfiléer
4 skivor parmaskinka
10 st skalade vitlöksklyftor
1 knippe färsk rosmarin
1 knippe färsk salvia
3 st lagerblad
1 dl god olivolja
1 dl god balsamico
Rosmarinsalt (eller vanligt salt) efter smak
Svartpeppar efter smak

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader
Placera kycklingfiléerna i en ugnsfast form och krydda med rosmarinsalt och svartpeppar. Strössla finklippt rosmarin och salvia över dem och rulla en parmaskinka runt varje filé.

Strö över vitlöksklyftorna, resten av örterna och häll över allt annat. Skjuts in i ugnen i 30-40 minuter.

Serveras med potatisgratäng, ris, en sallad eller klyftpotatis.

En nästan elvatimmars arbetsdag tar ut sin rätt, dags att sova!

Gonatt!

2 Kommentarer

  1. Mariasays:

    Mums, ser ju supergott ut!!! Kanske blir helgmaten.

    Kram Maria

  2. Perfekt med tips. Idag ska det veckohandlas!

    Sv. Ang tips på boende i SF och längs med Highway 1 så har jag dessvärre inga. Min bror bor där så vi bodde hos honom.

    kram Malin

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.