Månadens fyra

Bloggerskorna Ulrika (lilla.u) och Anna (Rackarungar) har startat månadens fyra vilket jag tycker lät som en kul idé så jag hakar på jag också.

Januari månad kommer med bokstaven G

G som i Gröna Fingrar 
Godaste
Glamour och
Gråta

Månadens gröna fingrar: Januari för mig handlar väldigt mycket om tulpaner. Trots att snön ligger tjock härutanför och det smyger neråt tio minus så skvallrar tulpanerna om att våren är på väg. Tillsammans med lite blåbärsris hittad under snön i skogen får man en känsla av ljusare och varmare tider. Sen tänker jag också att i år då ska jag ta in pelargonerna från sin vintervila ganska tidigt så att de blommar sådär fint redan i början av sommaren och inte i september/oktober när det är lite för sent att njuta dem.

DSC_0021

Månadens godaste: är utan tvekan choklad. Choklad i alla dess former. Att dricka varm efter att ha varit ute och åkt skidor. Att äta i en riktigt kladdig kladdkaka. Att ta en bit tillsammans med kaffe framför datorn på jobbet. Att lyxa till livet en helt vanlig tisdagskväll med praliner från bästa Carli.

choklad1

Och så måste jag erkänna att jag efter USA-resan har ett enormt sug efter Reese’s Peanut Butter Cups. Antaligen sjukt onyttiga… men ack så goda! Finns de att få tag på i Sverige tro?

choklad2

Månadens glamour: Finns det något mer oglamouröst än Januari tro? Inte en fest i sikte och pengarna är slut. Häpp. Underställ i soffan framför idrottsgalan en måndagskväll kan väl knappast räknas som glamour, eller? Så jag lämnar walkover där och behöver hjälp med glamouren så välkomna med alla festinbjudningar! Jag har i alla fall köpt lite ny ögonskugga och ett läppglans :)

glamour1

glamour

Månadens gråt: Vissa perioder i livet gråter jag ofta, andra perioder är det längre mellan gångerna. Men jag liksom många andra grät floder när jag läste boken ”Förr eller senare exploderar jag” eller när jag läste Christian Gidlunds blogg. Böcker, filmer och sårande ord från människor som inte tänker sig för är något av det som berör mig. Men det är skönt att få gråta ibland, i alla fall efteråt och om gråten sker till något som inte kommer allt  för nära (som en film eller en bok).

DSC_0003

Vill ni hänga på månadens fyra så kika in här och här för att veta hur.

4 Kommentarer

 1. vad kul att du vill vara med … visst är det kul med utmaningen och att ha någon som hittar på ett ämne att skriva om.
  dina 4 är finfina!

  fin söndag,
  u.

  • Annicasays:

   Ja det är perfekt med någon som hittar på ämnen att skriva om, ibland så tryter ju fantasin du vet ;-) Ha en bra vecka!

 2. Jag har sett Reese’s de finns på Ica-Maxi eller andra stora varuhus. Jag gillade också dem när jag var i USA som au-pair. Vilket fint inlägg du har gjort!

 3. Fint inlägg! Jag tänker mer som så att januari och inte minst februari är så oglamourösa i sig själva så att man just därför får försöka få in lite vardagsglamour, som en ny ögonskugga t.ex. :)

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.