Månadens fyra: U

manadens_fyra

I vanlig ordning så utmanar Anna och Ulrika oss i en Månadens fyra, denna gång är det bokstaven U som står i centrum.

U som i

Uggla | Uppföljare | Utekväll | Uppskattning

Spana in deras inlägg och häng på!

fablernas_varld_-_volym_1

Uggla: Erkänner att jag hakade på trenden med ugglor i inredningen och har minst två stycken stående här hemma. Inte för att jag är något stort fågelfreak egentligen utan antagligen mest för att det är just en trend. För oss som är uppväxta på sjuttiotalet finns det i alla fall två ugglor som satt djupa spår. Kommer ni ihåg? Helge i ”Från A till Ö” och den kloke Jakob i ”Fablernas Värld”. Kanske skulle ta fram några avsnitt och visa för barnen där hemma, antagligen stor succé.
Simma lugnt!

britt_marie_var_har

Uppföljare: Som jag gillade boken om Ove (En man som heter Ove skriven av Fredrik Backman). Ove är en sån där vanlig gubbe som man stöter på lite här och där. Man kan känna igen drag hos honom i många även i sig själv. En riktig gringubbe men med ett stort hjärta. Helt enkelt en sån där bok som tar plats och berör. När ”uppföljaren” (kan man kalla den så?) Min mormor hälsar och säger förlåt kom så kastade jag mig över den. Men trots att den legat på sängbordet länge nu så måste jag erkänna att jag inte kommer längre än till första kapitlen. Undrar och hoppas att nya boken som är på gång Britt-Marie var här blir bättre? Eller ska jag ge mormor en chans till?

DSC_0055

Utekväll: Utekvällar hör inte till vanligheterna numera. Minns faktiskt inte när jag var ute senast, med ute menar jag då utekväll på krogen. Ute som i utomhus är jag däremot ofta! Helst varje kväll om jag får välja. Denna sommar har vi dessutom varit bortskämda med massor av fina utekvällar. Kvällar som tillbringats vid stranden, i trädgården och på uteplatsen. Den kanske finaste kvällen jag minns hade vi i Malmö i Juli. En solnedgång över Öresund, lite lagom folkvimmel och en alldeles ljummen luft. Kvällar att minnas!

little things

Uppskattning: Tänk vad dåliga vi är på att visa varandra uppskattning. För det kostar ju så lite (och ger så mycket) att säga några berömmande ord, ge någon en komplimang eller bara säga tack lite oftare. Nej, det måste vi bli bättre på allihop! Tidigare idag i ett väntrum nära mig läste jag en artikel om just detta. Studier visar att brist på beröm är en stor orsak till ohälsa på arbetsplatser i Sverige. Mer finns att läsa på Berömutmaningen. Kolla in och ladda ner Appen vetja! Kanske blir lättare att komma igång om man får en utmaning!
Mer beröm åt alla!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.