Månadens fyra – februari

manadens_fyra

Februari och dags för en ny bokstav på ämnet MÅNADENS FYRA.

Denna gång är det bokstaven D som gäller, D som i

Dröm
Dagens
Dansk design och 
Dryck

Dröm: Jag drömmer om många saker, ett stort hus på landet, ett nytt kök, många resor till New York, att vi ska prova på att bo utomlands ett tag, att vi ska åka mer skidor, att vi ska bo närmare våra släktingar, med mera med mera. Som ni märker så är en del drömmar rätt så motsägelsefulla med så är det väl med drömmar, man vill liksom lite för mycket av allting. En dröm som jag haft ganska länge nu är att våga ta steget och gå utanför min ”comfort-zone”, våga bryta upp och börja om med något helt annat. Något kreativt. Kanske plugga till trädgårdsmästare eller något inom inredning, starta butik eller vad vet jag. Något annat helt enkelt. En dag kanske…

drom

Dagens: Det är helg och  min dagens består av mysbrallor och fleecetröja. Egentligen så jag trivs bäst, men jag besparar er bilden. Dagens för mig blir istället dagens ord. Mitt ord blir Glädje. Jag  har så mycket att vara glad åt, en underbar familj, ett bra jobb och ett fint hus. Men tycker livet är rätt jobbigt ändå i perioder. Vet inte om det är brist på sol och frisk luft eller om den där efterlängtade semestern som vi planerade så länge är över. Men måste försöka hitta tillbaka till Glädjen igen. För glädje det är ju det vi behöver mycket av. Så från och med nu, positiva tankar… bara!

happy

happy2

Dansk design: Vad ska man välja? Danskarna är ju så bra på det där med design, LEGO till exempel har de ju gjort väldigt bra, smart, kreativt och utvecklande för både barn och vuxna. Vill inte tänka på hur många tusenlappar som ligger i lådorna här hemma men en väldigt uppskattad present som håller länge.lego

Sen är jag ett stort fan av dansk film och TV. Tänk serier som Brottet, Bron, Borgen, Lykke och filmerna Hämnden och Italienska för Nybörjare. Har ni inte sett så gör det!  Inspiration till snygg inredning  kommer dessutom på köpet. Och efter ett tag så går det till och med att snappa upp lite danska fraser här och var ”Hej skat” används flitigt här hemma hos oss numera.

borgen

Dryck: Önskar att jag kunde skriva något mer nyttigt här såsom egen färskpressad juice eller grönt te. Men kaffe det är drycken för mig. Utan kaffe, jag vet inte, tror inte jag skulle klara mig så värst länge. Försöker dock dra ned på intaget och inte smita förbi  det egentligen inte så goda kaffet i automaten på jobbet så fort det ska sträckas på benen. Så det kanske finns hopp… det låter ju onekligen väldigt bra det där med egengjord juice fylld av nyttiga vitaminer.

kaffe

Det är Anna med bloggen Rackarungar och Ulrika med lilla.u som startat denna månadsutmaning,  ”För man kan aldrig få för mycket av det goda och ju fler desto roligare”, kolla in deras bidrag här och här. Blir du sugen så är det bara att hänga på!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.