Nästan färdigt kök

Nej det blev inte ett färdigt kök igår, saker och ting blev lite mer komplicerade än väntat och lite i vanlig ordning hade hantverkarna flera ställen att vara på samtidigt så de hann inte bli färdiga. Mycket hamnade dock på plats och det enda som återstår är fläkten och lite lister. Skönt att ha fått fungerande vatten och en spishäll till helgen dock.

Igår var det dock full rulle här och när vi var som flest här så var det fyra goa gubbar som fogade, monterade eluttag och snickrade. Rätt kul att ha en ledig dag och bara få vara hemma och se vad som händer.
DSC_0001-001
Kakelplattorna vi bestämde oss för till slut är 15 x 15 cm och fogen är antracitgrå. DSC_0003-001
Lamporna är ett DIY-tips lånad från Åsa på @mycasa, Aröd skrivbordslampor från IKEA som med lite handpåläggning av en duktig elektriker blev vägglampor. Blir du sugen på att göra en likadan så finns utförlig beskrivning på Åsas blogg. Det mest komplicerade i detta projektet var att hitta en rörgavel (den rostfria kupan som lampan sitter i) men efter att ha sökt igenom (hela!) internet så hittade jag den här. Funkade finfint.
DSC_0012
Köksöns baksida och gavel har vi klätt in med råspont som laserades svart och på kortsidan sitter en egengjord stång av kopparrör.
DSC_0014
DSC_0016
DSC_0017
Postern från Dry Things, sitter som ett smäck och den stora brickan från Love Warriors passade också perfekt in i stilen. Ville åt en känsla av New York och Chelsea market och det känns lite som att vi lyckades. På vårt sätt!
DSC_0020
DSC_0021
Kommer ni ihåg hur det såg ut innan?
2014-11-13 20.17.03
Lite skillnad, eller hur? Förstår inte nu hur vi kunde bo med detta i nio år (!) men var sak har sin tid och vi har ju gjort mycket annat också.

6 Kommentarer

 1. Katarina Thuressonsays:

  Jättefint kök. Innovativa, schyssta och snygga lösningar. Vi har letat så länge efter en lösning avseende industrilampor ovanför vår diskbänk. Dimensionen på väggfästet var ett problem, tills jag såg er lösning! Hur höga är fästena (gavlarna) som fäster lamporna mot kaklet, alltså djupet. Cirka 35 mm? Tack för inspirationen //Katarina

  • Annicasays:

   Hej!
   Kul att du gillade vårt kök. Fästena är ca 4 cm djupa

   Mvh
   Annica

 2. Alyciasays:

  Hej! Var hittade du fästena för att sätta upp hängarn av kopparrör på väggen?

  • Annicasays:

   Hej!

   Om jag inte minns fel så var det på Clas Ohlsson. Annars finns de nog i vilken byggvarubutik som helst. :)

   /Annica

 3. Angelicasays:

  Hej!

  Fantastiskt fin köksö. Vilken färg har ni på luckorna? Matchar betongskivan fantastiskt bra:-)

  • Annicasays:

   Tack! Luckorna är lite brunsvarta och ifrån Ikea. Vi är väldigt nöjda!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.