Mrs Mighetto

Har ni upptäckt de fantastiska printen från Mrs Mighetto än? Om inte så tycker jag ni ska säga hej till Miss Betty

”… Miss Betty har en osynlighetsmantel som kan vara väldigt användbar. Praktisk rent utav. Manteln är dessutom gigantisk, större än himlavalvet, det får plats flera personer samtidigt och alla kan göra sig osynliga en stund i Bettys sköna famn. Här kan man vila, få lugn och ro, värsta spa:et med andra ord …”
miss_betty

Miss Tyra
”… Miss Tyra är bra på att hålla handen. Inte sådär okej bra utan världsbäst. När Tyra håller handen försvinner all osäkerhet och alla tveksamheter. Hon rätar ut frågetecken och genom sin fysiska närhet växer självkänslan, tryggheten och frågorna får genom magi logiska svar …”

miss_tyra

Miss Flora

”.. Miss Flora kan trolla fram skratt. Gurglande, porlande, kittlande, smittande skratt. Mask på, mask av – trist humör bort, tokskratt fram. Hon (även kallad Flora-Flin) suddar bort den sura minen och får munnen att skratta och vara glad, precis som sången. Inget är så inbjudande som ett bautastort leende …”

miss_flora

och Mr Olle

”… Mr Olle, vår hjälte har fått två förtrollande attribut. Dunderläskiga vantar och en förtrollande supermancape, fast utan fladdret och det blanka syntetmaterialet då. Men sin cape tar han med resenärer på fantasiresor så att man aldrig ska sluta drömma och fantisera (typiskt vuxensymptom) och skulle det mot all förmodan dyka upp några negativa tankar längs fantasins fina resa så kommer vantarna fram. Olle spänner ögonen i motståndet och; Boo! att inte våga drömma är ett minne blott …”

mr_olle

Fyra söta små figurer med en alldeles egen historia att berätta. Printen är skapade av Malin Mighetto som målar och Anna Sylvan som med sina magiska ord ger figurerna liv och fantastiska egenskaper.

Imorgon så får dessa vänner två nya kompisar som heter Rut

” … Det har inte alltid varit lätt att vara Miss Rut, hon är uppväxt med en konstant känsla av att inte passa in. Rut kommer från ett stillsamt släkte där hopp och lek varit otänkbart och har full förståelse för begreppen myror i brallan och spring i benen. Medan drömmen accelererat om att hoppa, busa och jaga sina kompisar, ödslar hon numera ingen som helst energi på att dölja den hon är. Hon förmedlar att man duger som man är. Ingenting är rätt eller fel om man lyssnar på sitt inre hjärta. Stå upp för den du är. Det duger alldeles fantastiskt bra… ”

och Viola

”… Att vara liten innebär sannerligen inte att man är minst. Inte heller storleken avgör någon som helst hierarkisk rang. Miss Viola är rättvisan personifierad och har tagit de små under sina vingars beskydd. Okunskap kräver kunskap och Violas existens är baserat på detta uppdrag. Du är precis så viktig som du förtjänar – båda som liten och stor…”.

Rut och Viola kommer att säljas exklusivt i webbshopen Mokkasin. Signerade och numrerade. Så häng på låset vänner. En julklapp till dig själv kanske, eller någon du tycker om?

Själv blev jag lite kär i Rut, en tjej som påminner lite om mig som liten, en blyg duktig flicka som var så angelägen om att att passa in.

rut_viola

(Bilder och texter via: Mrs Mighetto och Mokkasin)

1 Kommentarer

  1. Kevinsays:

    Är på jakt efter en Miss Tyra som är den sista som min kära mor saknar till sin kollektion finns den att få tag på någonstans tro? Har inga problem att betala lite överpris för att få tag på denna fina juvel om tillfälle finns.

    (Om någon ser detta och har Tyra får dom gärna höra av sig)

    KevinVennevold92@gmail.com

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.