Kök på tre sätt

Kökstillverkaren Ballingslöv har låtit tre inredare göra sina tolkningar på det perfekta köket med underrubriken ”Vardagsglädje”.  Temat känner vi igen från i höstas då tre inredare fick styla samma lägenhetsobjekt åt Fastighetsbyrån. Kul idé och kanske något vi får se mer av framöver. Köken hos Ballingslöv har tolkats av Mija Kinning, Fredrik Almlöf och Åsa Dyberg

Först ut är Mijas kök i grått, köksön har en smart bokhylla på baksidan och en lång arbetsyta med sittplatser. Gillar att det inte är några överskåp på mot väggen och att kranen kommer direkt ur väggen. Ser lite lyxigare ut så. Skafferiet förstår jag dock inte riktigt, skafferi i glas kan vara snyggt så här på bild men hur praktiskt blir det i verkligheten? Skafferi blir ju annars ett ställe där man gärna öser in saker, inte alltid så snyggt. För övrig tokgillar jag matstolarna, belysningen och den stora sittpuffen. Yep, där skulle jag lätt kunna bo. Mija har lyckats, som vanligt!

ballingslov_mija_4 ballingslov_mija_5 ballingslov_mija_6

ballingslov_mija_1 ballingslov_mija_2 ballingslov_mija_3

Åsas kök består av en kombination av svarta och grå luckor, öppna hyllplan och stängda skåp. Eftersom vi nyss renoverat vårt kök och gått ifrån just skåp till lådor så vill jag slå ett slag för detta. Skåp blir kanske mindre rörigt utseendemässigt men oj vad mycket bättre organiserat det blir med lådor. Dessutom sväljer de mycket, mycket mer. Från det här köket tar jag gärna med den öppna hyllan över köksön, lamporna i taket och barstolarna!

ballingslov_asa_1 ballingslov_asa_2

Fredrik har valt ljusa luckor i ett kök som står fritt mitt i rummet. Det jag fastnade mest för här var handtagen i läder och mässing. Enkelt rent och klassiskt. Stilen är ganska nordisk, elegant och avskalad. Mja, inte det av köken jag gillar bäst men handtagen de ska läggas på minnet. ballingslov_fredrik_1 ballingslov_fredrik_2För fler bilder och utförligare beskrivning om varje kök, kolla in Ballingslövs webb här.

(Alla bilder: via Ballingslöv)

 

2 Kommentarer

  1. Snygga kök på sitt sätt alla tre. Precis som du så gillade jag verkligen handtagen på det sista köket.

    Kram Linda

  2. Kul grej! Och fina alla på sitt sätt. Hm det där öppna skafferiet var ju coolt men som du säger, det skulle nog inte se så bra ut för ett vanligt hem ”på riktigt”.

    Kram Malin
    ps fin blogg!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.