Julbelysningen hos IKEA

Hos IKEA (och flera andra) började julen för flera veckor sedan då julpynt och inredningsdetaljer dök upp i affären. Lite modernt och lite klassiskt, lite som det brukar alltså. Jag fastnar speciellt för belysningen ovan.


ikea_jul_2014_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En stadssiluett i vitt papp som är 60 cm lång och 18 cm hög belyst med lågenergilampor som gör att lampan kan vara tänd ofta utan dåligt samvete. Finns i en ”på-landet-variant” också.

ikea_jul_2014_3

Söta små lyktor som tänds med en varmt vitt sken från en batteridriven led-lampa. Smart grej som förgyller vilken dukning som helst! Finns i vitt, rött och metall. Lite kopprig sprayfärg på det och du får en trendig liten lykta.

ikea_jul_2014_5

(Alla bilder: via IKEA)

Den stora golvljusstaken Stråla (hela 63 cm hög) lyser i varmt vitt. Kan tänka mig att den lyser upp vilket mörkt hörn som helst. Kan dock inte bestämma mig för om jag gillar att sladden är röd eller inte.

Mer av julens ljussortiment hittar ni här.

3 Kommentarer

  1. Jag blev alldeles kär i lyktorna. De måste jag ha.

    Kram Linda

  2. Pernillasays:

    Kan tänka mig pappsiluetterna på barnens rum. Kanske lantis-varianten passar bäst hos oss ;-) (Fast å andra sidan tycker S att det är så ”vackert” i stan när det är mörkt och lyser i alla fönster…)
    Tack för fin inspiration :-)

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.