Nytt köksbord

Så, nu kan alla nyfikna andas ut och ta helg. Köksbordet är klart och stolarna är på plats. Det blev en enkel variant tillverkade av brädor från närmaste bygghandel som sågats, betsats och oljats. Till det köpte vi några benbockar från IKEA och vips så var bordet klart. Det som tog tid var egentligen att låta färgen torka mellan målningarna. Bordsbenen är lite för klena för de tjocka brädorna och ska ersättas med något rejälare så småningom.  Men det duger så länge. Stolarna är lite gott och blandat  några hade vi sen gammalt och två är nya.

DSC_0070

DSC_0073

Med det nya köket som planeras till hösten så kommer det bli ännu bättre.

Nu dags att göra sig fin och åka iväg på lite grillat.

Fin fredag!

4 Kommentarer

 1. malinsays:

  Som vanligt så bra när du gör något! Hoppas ni har en bra kväll!! Kram

 2. Hej Annica!
  Vi ska göra ett likadant matbord som ert och jag undrar vad det är för olja och bets som ni har använt? Vet att det är länge sedan men hoppas på svar ändå…

 3. Hej Annica!
  Vi ska göra ett likadant matbord och jag undrar vilken olja och bets som du har använt?
  Vet att det är länge sedan men hoppas på svar ändå…

  • Annicasays:

   Hej!
   Köksbordet har precis bytts ut mot ett runt istället men kommer nog att få leva kvar som bord på en tänkt pergola utomhus istället. Nu kommer jag inte exakt ihåg nyansen men vi använde oss av Jotuns bets (kanske drivved) och sen en lack ovanpå det för att det skulle bli lätt att torka av. Det blir lite smulor som ramlar ned mellan brädorna men på det stora hela var vi jättenöjda.
   Lycka till med byggandet!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.