Måla laminatgolv

Mellan sönernas båda fotbollsmatcher igår påbörjades ett nytt projekt här hemma, att måla golvet i äldste sonens rum. Tanken är att det trista laminatgolvet ska målas vitt. Måla laminatgolv verkar det finnas många åsikter om och det kanske inte är det bästa alternativet, men vi gör ett experiment för att se om det håller. Blir det bra så ska alla sovrummen få vitt golv så småningom.

DSC_0011

Efter en del sökande på nätet så kom vi fram till att färgen från Trestjerner ska vara den bästa och det står i instruktionen att den ska fungera även på laminatgolv. Bra start! Som vanligt vid renovering så är underarbetet viktigt (men ack så tråkigt). Så innan vi kunde påbörja själva målningen har golvet tvättats två gånger med Gulvrens även det från Trestjerner. Medlet luktar starkt så det är handskar och öppet fönster som gäller. Sen kan det roliga börja… målningen.DSC_0008

Så här ser rummet ut innan målning… återkommer med resultatet så småningom.

2 Kommentarer

 1. Rebeccasays:

  Hej!
  Nyfiken på hur det håller att måla på laminat? ☺

  • Annicasays:

   Hej!

   Det funkar bra men man får vara nog beredd på att måla i lite då och då sen tål inte golvet att man drar tunga möbler osv men med lite försiktighet och möbeltassar så tycker jag det har gått över förväntan.

   Lycka till!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.