Boktips

Jag har läst böcker i helgen, faktiskt hunnit med två stycken och det hör inte till vanligheterna så här mitt uppe i ”aktivitetssäsongen”. Kanske beror det på det skrämmande dåliga TV-utbudet på helgerna, kanske beror det på sänkta krav här hemma eller på att vi helt enkelt fått mer tid över nu när äldste sonen bestämt sig för att sluta med hockeyn. Eller så är sanningen snarare den att jag har legat vaken till långt inpå nätterna bara för att böckerna varit svåra att släppa! Att läsa är något av det bästa jag vet, att få lära mig nya saker, att få försvinna in i andra världar och i andras liv. Avkopplande, javisst!

DSC_0009

Här är helgens böcker:

Fjärilseffekten – Karin Alvtegen

Allt börjar, eller snarare slutar med att en bil krockar med ett tåg och elva personer dör. Men vad föregår denna händelse och vad ledde fram till denna olycka? Tre olika människoöden och historier knyts ihop för att ge oss förklaringen. En bok som berör och verkligen kryper in under skinnet. Vilka händelser och beslut påverkar oss?

Andra andningen – Sofie Sarenbrant

Klassisk deckare, denna gång i maratonmiljö. En löpare faller ihop och dör precis vid starten av Stockholm maraton. Finns det en mördare bland löparna? Och när dyker i så fall nästa offer upp? Lättläst bok utan större djup men funkar bra att läsa i soffan medan resten av familjen kollar på Idol.

 Och vet ni, jag har lånat båda böckerna på vårt lilla bibliotek. Tänk vad bra vi har det här i Sverige, bara gå och låna hur många böcker som helst! Helt gratis!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.