Broccolisallad med granatäpple

Nytt år, nya tider och bloggen går verkligen på sparlåga nuförtiden. Får se om jag hittar inspirationen igen nu när ljuset återvänder. Men slänger in ett recept på en supergod (och nyttig) sallad ifall ni liksom jag vill börja det här året på ett lite hälsosammare sätt.

broccolisallad

Broccolisallad med granatäpple

2  färska broccolihuvuden (helst ekologiska)
1  liten rödlök, finhackad
1  granatäpple, kärnorna (tips är att köpa en förpackning frysta granatäppelkärnor på ICA)
150 g  russin (2,5 dl) (definitivt ekologiska)
75 g  solrosfrön, rostade (1,25 dl)
2,5 dl  naturell yoghurt
0,5 tsk  havssalt
 nymald svartpeppar

Gör så här:

Lossa broccolibuketterna från stjälken och skär dem i mindre munsbitar. Dela stjälken på längden och skiva den tunt. Lägg broccolin i en serveringsskål tillsammans med rödlök, granatäppelkärnor, russin och solrosfrön. Rör om så att allt blandas. Tillsätt yoghurt och salta och peppra efter eget tycke och smak. Rör om salladen med händerna så att alla broccolibuketter täcks av yoghurten. Servera.

Det låter inte så mycket för världen detta, men är verkligen supergott och mättande. Vi har ätit ugnsstekt lax till men det funkar säkert som lättare lunch med en bit bröd också.

Dagens tips alltså!

Recept och bild via: Recept.nu/Green Kitchen Stories

1 Kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.