Nytt försök med betonghyllan

Förra gången vi skulle gjuta betonghyllan till badrummet gick det ju inte så bra. Den sprack när vi tog loss den från formen. Men skam den som ger sig… så förra söndagen gjorde vi ett nytt försök. Denna gången blandade vi cementen lite längre, skakade formen några extra gånger för att få bort luftbubblorna och skruvade ihop formen med skruv istället för att spika, vilket gjorde att det blev lättare att ta loss den färdiga skivan. Formen gjordes av formplyfa som är betydligt slätare än den plywood vi använde första gången. Dessutom använde vi armering i form av ett gammalt kompostgaller (man tar vad man har…). Idag var det spännande att se resultatet. Jojo, det höll och blev mycket bättre än sist!

DSC_0065

DSC_0067

Så nu är hyllplanet på plats i badrummet och nu återstår lackering för att det ska hålla sig bra under en lång tid framöver. Blir grymt sugen på att gjuta fler saker nu!

Annars har i stort sett hela helgen ägnats åt äldste sonens fotbollscup. Har haft kiosk- och grilltjänst i dagarna två. Så nu är man lite sådär lagom sliten.

DSC_0071

Men bara några veckor kvar nu sen är det seeeeeeemester!

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.